Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Cumhuriyetçilerin Senato'da 8 yıldır ilk kez çoğunluğu ele geçirmeleri ve şirketlerin Ekim'de daha çok istihdam sağladığını gösteren verinin ardından, Dow Jones endeksini tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştırarak, yükseldi

Alpha Natural Resources ve Peabody Energy, Cumhuriyetçilerin akaryakıt kısıtlamalarına karşı çıkacağına dair beklentiler ile, kömür üreticilerinin kazançlarına öncülük etti. TripAdvisor analist tahminlerinin altındaki kar rakamları ile yüzde 14 çakıldı. Bio-teknoloji ve internet hisseleri düşüş göstererek Nasdaq Bileşik Endeksi’ni aşağı çekti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, New York saati ile 16:00'da 2,023.57 puan ile günü rekor seviyeden tamamladı. Dow Jones ise 6100.69 puan veya yüzde 0.6 yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 17,484.53 puana ulaştı.

ADP Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de özel sektör istihdamı 230,000 kişi artış gösterirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 220,000 artış olacağı yönündeydi.

New York'ta bulunan Banyan Partners LLC şef piyasa stratejisti Robert Pavlik, "Seçim sonuçları, dünkü güçlü ISM imalat sanayi verisi ve bugün açıklanan özel sektör istihdam verisiyle, yatırımcı güveni artmaya devam ediyor. Piyasa ayrıca AMB'nin ek parasal genişleme tedbirleri açıklayabileceği durumundan da hoşnut" dedi.