Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro dolar karşısında, Yunanistan’da gelecek ay yapılacak seçimleri tasarruf karşıtı muhalefet partisi Syriza Partisi’nin kazanacağı ve ülkenin kurtarılma paketin tehlikeye sokacağı endişesi ile 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Euro 16 önemli para biriminin 11’i karşısında, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) büyümeyi canlandırmak için para birimini zayıflatıcı ek önlemler alacağı spekülasyonları ile geriledi. Yen, Asya hisselerindeki gerilemenin güvenli varlık olarak nitelendirilen yene talebi desteklemesi ile 3 gün içinde ilk kez yükseliş gösterdi. Çin yuanı dolar karşısında 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Malezya ringiti, petrolün 2008’den bu yana en büyük yıllık kaybı kaydetmeye hazırlanması ile düşüşü ikinci güne taşıdı.

Los Angeles’te MUFG Union Bank NA traderlarından Kazuo Shirai, “Euro dolar karşısında ilk çeyrekte 1.20 dolar seviyesini kıracak. Bu durum ABD ekonomisindeki toparlanmanın sürmesinden ziyade Avrupa ve diğer bölgelerdeki sıkıntılardan kaynaklanıyor” dedi.

Euro dolar karşısında, 1.2132 dolar ile Temmuz 2012’den bu yana en zayıf seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 14:22’de 1.2139 dolardan işlem gördü.  Euro yen karşısında yüzde 0.3 gerileyerek 146.23 yen seviyesine indi. Yen dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek 120.45 yene geldi.