Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan, merkez bankasının para birimine müdahale ettiği spekülasyonu ile toparlanma gösterdi. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) rezerv para birimi sepetini genişletmeyi erteleme kararının ardından yuan bir haftanın en büyük düşüşünü göstermişti.

Şanghay’da China Foreign Exchange Trade System fiyatlarına göre saat 12.57’de Çin para birimi yüzde 0.08 yükselerek dolar karşısında 6.3902’ye ulaştı, erken saatlerde yüzde 0.08 düşmüştü. Bir tradera göre öğle vakitlerinde Çin’deki en az üç ana banka dolar sattışına gitti.

Singapur’daki Oversea-Chinese Banking Corp’dan ekonomistlerinden Tommy Xie, “Çin Merkez Bankası hala müdahale ediyor. Bu durumun PBOC için yeni bir normale dönüşmemesi gerekse de piyasa beklentilerini yönetmek ve de panik olmadığından emin olmak istiyorlar” dedi.

Çin yuanı geçen hafta devalüe etti ve para birimine son yirmi yıldaki en büyük düşüşü yaşatarak daha piyasa odaklı bir döviz kuruna geçti. Bu yeni sistemle PBOC’nin müdahalesi para birimi hareketlenmelerinde yol gösteren referans kurun rolünü kısmen aldı.