Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen ülke Borsaları beşinci günde de düşerken para birimlerinde kayıplar arttı. Bu düşüşte yarınki tarım dışı istihdam verisinin Fed'in faizleri Haziran'da artırabileceğine işaret edeceği beklentileri etkili oldu.

Filipin borsaları düşüşe öncülük ederken Malezya borsaları üç aydaki en düşük kapanışa ilerledi.

Fed'in gelecek ay faiz artıracağına dair beklentiler gelişen ülke varlıklarına olan talebi azalttı. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart Haziran'da faiz artışının gerçek bir seçenek olduğunu belirtti. San Francisco Fed Başkanı John Williams da ekonomi yolunda oldukça faiz artışını destekleyeceğini söyledi. Ancak vadeli işlemlerde bu ihtimal yalnızca %10 olarak fiyatlanıyor..

Phillip Capital Management'ta yatırım birimi müdürü olan  Ang Kok Heng "Bunun sadece kısa vadeli kar realizasyonu olduğunu düşünüyor ve daha fazla hisse almak için fırsat olarak değerelndiriyoruz." yorumunu yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 düştü ve 5 günlük kaybını %4'e çıkardı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen 2 günde %1.2 yükselmesinin ardından ufak değişim kaydetti. Endonezya, Güney Kore ve Tayland borsaları ise tatil nedeniyle işlem yapmadı.

Malezya'da FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi %0.6,  Hang Seng China Enterprise Endeksi %0.9 düştü. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi ise %0.2 oranında düştü.

Para birimlerinde Güney Afrika randı ve Meksika peso'su petroldeki yükselişten destek buldu. Bloomberg Emtia Endeksi geçen 3 günde %2.5 düşmesinin ardından %0.5 yükseldi.

Filipin peso'su %0.3, Çin'de onshore yuan %0.1 düştü.