Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını yavaşlatacağına dair işaretler vermesiyle Avustralya ve Yeni Zelanda tahvillerdeki düşüşe öncülük etti. Güney Kore wonu, Tayvan Doları ve bölgesel hisseler ABD varlıklarının risk iştahını desteklemesiyle yükselişini sürdürdü.

Singapur'da DBS Bank'ta stratejist Eugene Leow, "Avrupa Merkez Bankası'nın durumu sadece bir zaman meselesiydi ve bu durum gelişen Asya piyasalarına bir miktar daha yukarı yönlü baskı uyguluyor" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.1'lik düşüş gerçekleştirdi. ABD 10 yıllık tahvil faizi Çarşamba günü 4 baz puan artmasının ardından bir baz puan artarak yüzde 2.98 oldu. Güney Kore Wonu beşinci günde de yükseldi. MSCI EM Asya Endeksi altıncı günde de yükselirken Malezya hisseleri kazançlara öncülük yaptı.
Avustralya Doları, Euro ve Japon yeni karşısında satışlarla düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), günlük yuan fiksingini üçüncü günde de, yüzde 0.19 yükseltirken, piyasaya 7 günlük ters repoyla 20 milyar yuan (3.1 milyar dolar) değerinde fon sağladı.

ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesinde, 1 ay vadeli uzlaşmalı kontratlar yüzde 0.1 yükseldi.

Tayland'da yabancı fonlar Çarşamba günü 14.7 milyar baht değerinde (461 milyon dolar) Taylanda tahvili satın aldılar ve beş ayın en büyük günlük girişi gerçekleşti.Tayvan Doları altıncı günde de yükselirken bu durum Ağustos 2017'den bu yana en uzun kazanç süreci oldu.