Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın borç krizinin yarattığı endişelerin kıymetli metalleri desteklemesi ile altının kazancını artırması bekleniyor.

Ağustos teslimli altın vadelileri New York'ta pek fazla değişim göstermeyerek 1,542.20 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ise yüzde 0.7 tırmandı. Külçe altın ise yine aynı şekilde değişim göstermeyerek 1,541.50 dolarda kaldı.

Avrupa'nın ekonomi politikacıları Yunanistan'ı kemer sıkma ve kamu varlıklarını satmak için kanun çıkarma konusunda zorluyorlar. İlk iflas eden Euro Bölgesi ülkesi olma yolunda ilerleyen Yunanistan'ın Başbakanı George Papandreou hükümeti bugün güven oylaması ile yüzleşecek.

"Altın bir gece önceki fiyatını koruyor. Burada bir dalgalanama var fakat herhangi bir iniş gayet iyi desteklenecek gibi görünüyor." diyen Commodity Broking Services yöneticisi Jonathan Barratt, "Altının onsu en yüksek 1,555; en düşük 1,515 bandında seyrediyor." yorumunda bulundu.

Avustralya resmi ajansından yapılan resmi açıklamaya göre altın fiyatlarının güçlü küresel yatrırım ve gelişmiş ülkelerdeki mücevher talebi sebebiyle 2012 yılında ortalama yüzde 3 değer kazanarak 1,550 doları bulması bekleniyor. Altın fiyatı bu yıl ise yüzde 23 değer kazanarak 1,500 doları görecek.
 
Altın yayılmakta olan borç krizi ve ABD'nin borçlanma maliyetlerindeki rekor düşüklük sebebiylew 2 mayıs tarihinide 1,577.57 dolar rekorunu kırdı.

Spot gümüşün onsu yüzde 0.3 değer kazanarak 35.96 dolardan işlem görürken paladyumun onsu ise yüzde 0.8 artışla 754 dolara ulaştı. Platinin onsu ise yüzde 0.7 tırmanarak 1,743.38 dolar oldu.