Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın, Fed'in bu yıl para politikasını gevşetmeye başlayacağı görüşünü destekleyen ABD verilerinin de yardımıyla neredeyse üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

Spot altın haftanın son işlem gününde yüzde 0,9 artışla ons başına 2.368 dolardan işem görüyor. Dolar/TL ve ons fiyatı üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2 bin 458 TL seviyesinde.

Altın fiyatları, nisan ortasındaki rekor seviyeden sonra dengelenmiş olsa da, bu yıl yüzde 14 artış gösterdi.

Perşembe günü açıklanan ilk işsizlik maaşı başvuruları rakamı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve bu da ülkedeki işgücü piyasasının soğuduğuna işaretler etti. Fed yetkilileri, faiz indirimlerini gerçekleştirmeden önce enflasyonun kontrol altına alınmasının şart olduğunu söylemişti.

ANZ Group Holdings Ltd., yayımladığı bir notunda, altının yıl sonuna kadar ons başına 2 bin 500 dolara yaklaşacağını öngördüğünü belirterek, değerli metalin yükselişinin Çin'den gelen güçlü talebin desteğiyle devam edeceğini belirtti. Notta ayrıca, ülkenin ısrarla güçlü olan tüketiminin, yüksek fiyatlara karşı tarihsel hassasiyete meydan okuduğu kaydedildi.