Ekim'de en fazla reel getiri dolardan
-
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde, Ekim'de en fazla reel getiri dolardan elde edildi
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde,Ekim'de en fazla reel getiri dolardan sağlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının Ekim ayına ilişkin reel getiri oranlarını açıkladı.
Buna göre, geçen ay en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,93, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,56 ile dolardan elde edildi.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından euro yüzde 2,53, külçe altın yüzde 1,18 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık mevduat faizi yüzde 0,83, BIST 100 Endeksi yüzde 1,69 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 2,67 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
TÜFE ile indirgendiğinde euro yüzde 2,16, külçe altın yüzde 0,81 oranında reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 1,19, BIST 100 Endeksi yüzde 2,05 ve DİBS yüzde 3,03 oranında yatırımcısını kayba uğrattı.
Külçe altın üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,79, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,34 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Bu dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,54, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,96 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak dikkati çekti.