X

2 mühendis çalıştırıp 20 gösteriyorlar

Van'da üzücü bir deprem daha yaşadık ve bakın genelde şehrin merkezindeki 1999 yılı sonrasında imal edilmiş betonarme binalar ile kamu binaları yıkılıyor. Her zaman olduğu gibi mevzuatımız harika ama uygularken cinlik yapmaya çalışıyoruz. 1999 yılı sonrasında yapı denetim işi çıkardık hem de iyi para veriyoruz ama özel sektöre verince işin cılkı çıktı... Denetim yok denetim parasını da yapı denetimi yapan ile yaptıran kırışıyorlar.
Bu yazının ana hatlarını perşembe günü bu köşede okudunuz, bir mühendis çalışmadığı halde yapı denetim şirketinin kendisini 11 ay SGK'ya çalıştı diye bildirmesinin anlamını sormuştu ve biz de aşağıdaki gibi ana hatları ile konuyu özetlemiştik. Daha yazının mürekkebi kurumdan Van'da şiddetli bir deprem oldu ve genelde şehir merkezindeki denetimli binalar yıkılmıştı.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Bu tedbirler kazaları azaltmak için yeterli değil 30 Kasım -1 Pazartesi Emeklilik dilekçesi yılbaşından önce mi sonra mı verilmeli? 30 Kasım -1 Pazartesi İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir 30 Kasım -1 Pazartesi Üniversite öğrencisi yetim, çalışmaktan hâlâ korkuyor 30 Kasım -1 Pazartesi Çalıştıkça emekli aylığı düşer, bunu düzeltmezler 30 Kasım -1 Pazartesi