X

Sosyal güvenlikte yapılacak kritik düzenlemeler oyların gidişatına bağlı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, mart başında bir TV’de “4/C’liler, taşeron çalışanları ve emeklilikle ilgili çalışmaların durumu”nu soran gazetecilere şu cevabı vermiş: “Sadece kamuda 660 bin taşeron çalışan var. Özel sektörle birlikte bu rakam 1.5 milyon kişiyi buluyor. Gerek taşeronlar gerekse diğer konularla ilgili olarak aralık ayında nihai bir noktaya gelmiştik bakanlıklar arasında. Fakat yaşanan bu son süreçten dolayı TBMM gündemine çok farklı kanunlar geldi. Şu anda da tüm milletvekillerimiz TBMM’de çalışıyor. Yanılmıyorsam iki kanun var. Cumartesi-pazar bu kanunları çıkarıp Meclis tatile girecek.
Bu süreç içerisinde taşeron işçiler, kamu çalışanları ve emeklilikle ilgili yasaların yetişme imkânının bulunmayacağı, sağlıklı bir ortamın şu anda parlamentoda olamayacağı düşüncesiyle bu işin nisan ayına bırakılmasını son Bakanlar Kurulu’nda yaptığımız değerlendirmeyle kararlaştırdık.
Nisan ayında ilk ele alınacak konu bu olacak. Çalışma hazır, Başbakanlık’a gönderdik. Tabii komisyonlarda tartışacağız, ilaveler olabilir. Genel Kurul’da tartışacağız, yeni bir şeyler gündeme gelebilir. Bunlarla beraber bu konuları da nisan ayında çözmüş olacağız.”

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Bu tedbirler kazaları azaltmak için yeterli değil 30 Kasım -1 Pazartesi Emeklilik dilekçesi yılbaşından önce mi sonra mı verilmeli? 30 Kasım -1 Pazartesi İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir 30 Kasım -1 Pazartesi Üniversite öğrencisi yetim, çalışmaktan hâlâ korkuyor 30 Kasım -1 Pazartesi Çalıştıkça emekli aylığı düşer, bunu düzeltmezler 30 Kasım -1 Pazartesi