X

Yetim aylığı alan kız evlenirse çeyiz parası alır

Ali Bey, 2006 yılında TC Emekli Sandığı’ndan memur olarak emekli oldum. Annem de babamdan dul aylığı alıyorken 2011 yılında vefat etti. Ben de kendi emekli aylığımdan vazgeçerek (1250 lira) daha yüksek olduğu için babamdan gelen (1650 lira) yetim aylığını tercih ettim ve halen yetim aylığı alıyorum. Şimdi evlenmek üzereyim, çeyiz parası alabilir miyim? Alacaksam hesabı nasıl olacak? Sonra da kendi emekli aylığımı tercih edebilir miyim?
Figen Çobanoğlu Figen Hanım, yasal olarak hiçbir sorun yok. Evlendiğiniz takdirde halen aldığınız yetim aylığının 12 katını 5434 sayılı Kanun gereğince alabilirsiniz. Evlilik cüzdanınızın bir fotokopisiyle SGK’ya (Ankara) başvurmanız yeterlidir. Sonrasında da artık evli olduğunuz için alamayacağınız yetim aylığı yerine kendi emekli aylığınızı tercih edebilirsiniz.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Bu tedbirler kazaları azaltmak için yeterli değil 30 Kasım -1 Pazartesi Emeklilik dilekçesi yılbaşından önce mi sonra mı verilmeli? 30 Kasım -1 Pazartesi İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir 30 Kasım -1 Pazartesi Üniversite öğrencisi yetim, çalışmaktan hâlâ korkuyor 30 Kasım -1 Pazartesi Çalıştıkça emekli aylığı düşer, bunu düzeltmezler 30 Kasım -1 Pazartesi