X

800 bin memura bir derece ve disiplin affı

Torba Yasa’dan devlet memurları için de düzenlemeler çıkacak. İlk başta Ecevit, sonra Mesut Yılmaz döneminde, en sonunda da 2005 yılında memurlara bir derece verilmişti. Şimdi 2005 yılından sonra memuriyete başlayan ve 1 derece ilerlemeyi bekleyen yaklaşık 800 bin memur da Torba Yasa’da yer alacak.
Ayrıca memurlara bugüne kadar verilmiş olan disiplin cezalarının affı, aday memur iken uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasına son verilmesi, özelleştirme nedeniyle araştırmacı olarak atanan genel müdür ve yardımcılarının kariyerlerine uygun mimar, mühendis, avukat kadrolarına atanmasının sağlanması, nöbetçi memurluk uygulamasının kaldırılması, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması, iş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına özellikle de 4/C’li olanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması da memurlar için Torba Yasa’da bulunan düzenlemeler.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Bu tedbirler kazaları azaltmak için yeterli değil 30 Kasım -1 Pazartesi Emeklilik dilekçesi yılbaşından önce mi sonra mı verilmeli? 30 Kasım -1 Pazartesi İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir 30 Kasım -1 Pazartesi Üniversite öğrencisi yetim, çalışmaktan hâlâ korkuyor 30 Kasım -1 Pazartesi Çalıştıkça emekli aylığı düşer, bunu düzeltmezler 30 Kasım -1 Pazartesi