X

Röntgencilere Danıştay'dan kötü haber

Radyasyona maruz kalan sağlık çalışanlarının haftalık çalışma saati 25 idi. Ancak Sağlık Bakanlığı, 2010’da yaptığı değişiklik ile bunu 35 saate çıkarmış ve konu Danıştay’a gitmişti. Sonunda Danıştay “35 saat olacak” dedi.

3153 Sayılı Kanun’da, 2010 yılında yapılan düzenlemeyle “radyasyon”a maruz kalan sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresi 25 saatten 35 saate çıkarılmıştı. Kanuni düzenleme sonrasında, Sağlık Bakanlığı 2010 yılında 6145 sayılı bir genelge çıkardı. Genelgeyle kanunun öngördüğü detaylar biraz daha açıklandı. Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, ‘’Radyasyonun Biyolojik Etkileri’’ ile ilgili bilimsel çalışmalar, uluslararası sözleşmeler ve Türkiye’de radyasyon çalışanlarına yönelik yapılan sağlık durumlarını ortaya koyan raporları gerekçe göstererek hem genelgenin hem de kanunun iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşınması istemiyle Danıştay’a dava açmıştı. Ancak Danıştay, genelgenin kanuna uygun olduğunu belirterek talebin reddine karar vermiştir. Artık röntgenciler haftada 35 saat çalışacaklar.

CAM İŞÇİLERİ MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT ETMİŞ
AK Parti cam işçilerinin grevini 60 gün erteledi. Gerekçe, genel sağlık ve milli güvenliği tehdit. Çay bardağı, kola şişesi, pencere camı, milli güvenliği tehdit etmiş, vah vah. 27 Haziran 2014 günkü Resmi Gazete’de yayımlanan 2014/6524 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla, “Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi’ne bağlı işyerlerinde Kristal-İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi; 18/10/2012 tarihli ve 6356 Sayılı Kanun’un 63’üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/6/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Bu tedbirler kazaları azaltmak için yeterli değil 30 Kasım -1 Pazartesi Emeklilik dilekçesi yılbaşından önce mi sonra mı verilmeli? 30 Kasım -1 Pazartesi İşe giriş sağlık raporunu kimler verebilir 30 Kasım -1 Pazartesi Üniversite öğrencisi yetim, çalışmaktan hâlâ korkuyor 30 Kasım -1 Pazartesi Çalıştıkça emekli aylığı düşer, bunu düzeltmezler 30 Kasım -1 Pazartesi