Petrol Rusya endişeleri ile rallisini durdurdu
-
Petrol fiyatları, Rusya'nın arz kısıntılarını gevşetmeyi planladığına ilişkin haberlerle 11 haftanın zirvesinden döndü
Petrol fiyatları, Rusya'nın Temmuz ayından itibaren arz kısıntılarını gevşetmeye başlamayı planladığına ilişkin işaretler gelirken, ABD ve Çin arasında yaptırımlara ilişkin gerginliğin artması ile birlikte 11 haftanın en yüksek seviyesinden geriledi.
Vadeli petrol kontratları New York'ta, Mart ayından bu yana ilk kez varil başına 34 doların üzerinde kapandıktan sonra yüzde 0.8 düştü. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Moskova OPEC + anlaşmasına paralel olarak üretim kısıntılarını azaltmayı istiyor. Ancak Kremlin'den bir sözcü, Rusya'nın karar vermeden önce piyasayı analiz edeceğini söyledi. Öte yandan, ABD ile Çin arasındaki ilişkiler, Washington'ın Pekin'i Hong Kong'daki uygulamalarından dolayı cezalandırmaya yönelik yaptırımları değerlendirmeye almasının ardından daha da kötüleşti.
Aynı zamanda, fiziki petrol piyasasının görünümü iyileşmeye devam ediyor. Nijerya ve Cezayir kendi ham petrolleri için resmi satış fiyatlarını yükseltti. Bu durum, bu ülkelerin, müşterilerinin kendi petrolleri için daha fazla ödemeye istekli olduklarını düşündüğünü işaret ediyor. Öte yandan, ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüşün sürmesi bekleniyor.