X
PİYASA YORUMLARI

Haftaya bakış

Mayıs ayı tarım dışı istihdam rakamları beklentilerden biraz daha iyi olmakla birlikte FED’in varlık satın alma programını frenlemek için yeterli değildi. Ancak, tahvil piyasalarındaki tepkiye bakılırsa yavaş ve kademeli bir şekilde toparlayan ekonominin nihayet FED’in kolay para politikasında frene basacağını satın almaya başladığı söylenebilir. Bir çok ekonomist ve analist, küresel ekonomi yönetiminin enflasyon endişesinde çok deflasyon riski ile hesaplaşmanın önemli olduğunu, dolayısıyla FED’in politika değişimini fazla önemsemediklerini ifade ediyorlar. Nitekim, FED’in kendisi bile erken (prematüre) frene basmanın tekrar durgunluğa (resesyon’a) yol açacağı ve bu riskin enflasyon endişesinden daha fazla olduğunu düşünüyor.

Emtia piyasalarına bakılırsa kıymetli metallerde sert düşüş, tahıl ve enerji fiyatlarında potansiyel düşme riski genel olarak emtia fiyatlarını zayıf göstermekle birlikte, doların zayıf seyri emtialardaki düşme riskini azaltıyor. Önümüzdeki haftalarda emtia fiyatlarında kendi temel verilerinin öne çıktığı bir fiyat hareketi görülebilir. Dolardaki düşüşün daha derin olması gümüş, bakır, kahve gibi emtialarda satın alma fırsatı yaratırken platin, altın ve petrol gibi emtialarda satış için imkan yaratır.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Haftaya bakış 04 Mayıs 2015 Pazartesi, 11:08:10 Haftaya bakış 27 Nisan 2015 Pazartesi, 11:11:58 Haftaya bakış 21 Nisan 2015 Salı, 10:49:59 Haftaya bakış 13 Nisan 2015 Pazartesi, 11:12:45 Haftaya bakış 06 Nisan 2015 Pazartesi, 11:22:25