X
PİYASA YORUMLARI

Haftalık yorum

e-Mini S&P (S&P500)

e-mini S&P Endeksi geçen hafta yeni zirve yapmış ve devamı gelecek gibi görünüyordu. Avrupa Birliği’nde yeni kolay para politikasının açıklanması, beş yıldan bu yana rekor seviyede açıklanan Çin’de ticaret fazlası ve Çin Merkez Bankası’nın bazı bankalara uyguladığı zorunlu karşılık oranının düşürülmesi gibi gelişmeler sermaye piyasaları için destekleyici olmaya devam ediyor. Bunun yanısıra yeni bir fikir olmamakla birlikte borsa analizlerinde fiyat/kazanç oranları sık sık gündeme getirilir. Bu günlerde S&P fiyat kazanç oranları 11.5 civarında makul görünürken, kısa dönemli teknik göstergelerinde kışkırtıcı şekilde yüksek olmadığı da görülüyor. ABD’nin söylentilere göre Belçika üzerinden aylık 112 mia tahvşil satışı yanısıra Çin’in AB ülkelerinden ABD tahvil satın alma faaliyetleri aşırı likiditenin devam etmesine ve borsalarda yükselen eğilimini destekliyor. Ancak, Dünya Bankası’nın küresel GDP rakamalarını aşağı yönlü revize etmesi ve Mayıs ayı ABD perakende satış verisinde gerileme S&P Endeksindeki bullish beklentileri kısa vadede tersine çevirebilir ve endekslerde sert bir düzeltmeye yol açabilir. Şu hali ile S&P Endeksinde yatırımcı beklentileri “herşey yolunda ve daha iyisi var” anlayışından “endekler belki de sanıldığı kadar güçlü değilmiş” anlayışına dönüşebilir. Herhalde, Temmuz başında başlayacak bilanço sezonu ile beklentiler daha da netleşecektir.

Teknik olarak, MACD, RSI ve Stokastik gibi göstergeler kısa vadeli satış baskısı oluşturabilir. Kar realizasyonu tetiklenmesi halinde ilk Fibo desteği olarak 1860 endeks puan seviyesi görülüyor.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Haftaya bakış 04 Mayıs 2015 Pazartesi, 11:08:10 Haftaya bakış 27 Nisan 2015 Pazartesi, 11:11:58 Haftaya bakış 21 Nisan 2015 Salı, 10:49:59 Haftaya bakış 13 Nisan 2015 Pazartesi, 11:12:45 Haftaya bakış 06 Nisan 2015 Pazartesi, 11:22:25