Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mali sıkıntıdaki Yunan hükümeti, Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) borcunu ödemesi için son tarih olan 20 Ağustos öncesi yeni bir kurtarma programını sonlandırmaya çalışıyor.

AMB, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu'ndan teknik uzmanlar, Yunan yetkililer ile müzakerelere Salı günü başlayacak. Yunanistan görüşmelerde bir takım reformlar karşılığında 86 milyar euroluk acil durum yardımına ulaşmaya çalışacak.

Yunan hükümetinden yapılan açıklamada, tam olarak belirtilmeyen bir takım teknik sebeplere atıf yaparak bu kurumlardan yetkililerin ülkeye gelişinin birkaç gün gecikebileceğini ifade edildi. Hükümet yetkilisi 23 Temmuz'da yetkililerin 24 Temmuz'da geleceğini açıklamıştı.

Bloomberg'e konuşan uluslararası kurumlardan bir yetkili gecikmenin bir sebebini, Syriza hükümetinin Troyka personelinin Atina'daki hareketini sınırlandırma arayışı olarak açıkladı. Aynı yetkili diğer sebebin ise Yunanistan'ın atması gereken politika adımları noktasında kreditörler arasında ortak bir tutum belirlenememesi olduğunu söyledi.