X

'Türkiye bölgenin yemek sepeti, gözümüz gıdada'

2011' in son işlem gününde Abraaj İcra Kurulu üyesi, Türkiye CEO'su Selçuk Yorgancıoğlu ile konuşuyoruz. Acıbadem hisselerinin IHH'ye devrini imzalayalı bir hafta olmuş. "Acıbadem satışı ile, Mey İçki'nin Diageo'ya satışından elden edilen 2.1 milyar doları geçmesi bekleniyordu geçebildi mi?" diye soruyorum. Yorgancıoğlu, "Acıbadem'in IHH'ye satışında işlem miktarı, yani hisse değeri artı borcu alındığında 2 milyar doların üstünde çıkıyor. Mey İçki ile başa baş diyebiliriz" yanıtını veriyor. Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu, Selçuk Yorgancıoğlu'nun ağabeyi. "2011'de Mey İçki ve Acıbadem ile 4 milyar doların üstünde işlem hacmi yaratan Yorgancıoğlu biraderler adeta Türk şirketlerinin yabancı yatırımcıya satışında ve birleşmesinde yarışıyorlar, çıtayı yükseltiyorlar" deyince Selçuk Yorgancıoğlu, "Biz ağabeyim ile yarışmayız. Galip Yorgancıoğlu daha disiplindir genelde önde koşturur"
diye ekliyor. Yorgancıoğlu, "Bu satış 5 yıl önce Mehmet Ali Aydınlar'a ve Acıbadem'e inanmakla doğru yaptığımızın kanıtıdır. Türkiye'de 3 büyük yatırımcıdan biriyiz ve öyle olmaya devam ediyoruz. 2012'de iştahımız artarak devam edecek çünkü başarılı olduk. Türkiye'de bildiğimiz pazarda yolumuza büyüyerek devam edeceğiz" diyor. Selçuk Yorgancıoğlu'na, 2012'de hangi sektöre yatırım yapmayı planladıklarını sorunca "Gıda sektörü" yanıtını alıyorum: "Biz gıdayı yatırım için beğeniyoruz. Türkiye bölgenin yemek sepeti konumunda bulunuyor. Hem doğası, hem tarıma elverişliliği, kendi iç dinamiği, Körfez ve Doğu Avrupa'ya yakınlığı ile gıdada Türkiye'de fırsat büyük. Tabii bir de servis sektörü cazip. Türkiye'de enerji ve perakende sektörleri çok rekabetçi, marjlar düşük olduğu için ilgilenmiyoruz."

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Ne olursa olsun şarjınız bol olsun! 30 Kasım -1 Pazartesi ‘Merkez’in bağımsızlığı arttı’ demek için kanun lazım 30 Kasım -1 Pazartesi Seçim sonrası ekonomi ve kadın 10 Haziran 2015 Çarşamba, 15:01:58 Yeni Zelanda’nın bölgesel merkezi İstanbul olacak 30 Kasım -1 Pazartesi Seçime yerli otomobille mi gidiyoruz? 30 Kasım -1 Pazartesi