X

'Türkler yabancıları kovdu' yaklaşımı oryantal

Türkiye'de fazla oyuncunun olduğu tüketici elektronik sektörü konsolidasyon yönünde ilerliyor. Teknosa, ardından Bimeks de satın almak için şirket baktığını duyurdu. Teknosa'nın Darty'yi alacağına ilişkin iddialarına "Hisse satma planımız yok" diyen DARTY İcra Kurulu Başkanı Nedim Esgin'in konsolidasyon ve satın alma haberleri hakkında cevabı net: "Konsolidasyon her an olabilir. Genelde bunlar böyle deklare edilmez, satın alınır, ondan sonra bildirilir. Türkiye'de konsolidasyon olması gereken bir pazar. Çok fazla oyuncu var, buna ben bayileri de katıyorum. Ama konsolidasyon sadece Türk firmalarının, yabancıları alması gibi konuşuluyor, ben konsolidasyonun Türk şirketleri arasında da olabileceği, veya yabancıların da bu Türk firmasını alabileceği görüşündeyim. 'Türkler yabancıları kovdu gitti' yaklaşımı fazla oryantal."
Esgin'in söylediği gibi Türkiye'deki oyuncular Avrupa'nın büyük oyuncuları, Avrupa pazarı daralırken büyüyen Türkiye pazarından mecbur kalmadıkça gitmeye niyetleri yok, çünkü ilk altı aylık rakamlara göre 10 milyar Euro hacme ulaşan Türkiye elektronik perakende pazarı Avrupa'da 5. sıraya yükselmiş durumda.

HABERİN DEVAMI

Yazarın Diğer Yazıları

Ne olursa olsun şarjınız bol olsun! 30 Kasım -1 Pazartesi ‘Merkez’in bağımsızlığı arttı’ demek için kanun lazım 30 Kasım -1 Pazartesi Seçim sonrası ekonomi ve kadın 10 Haziran 2015 Çarşamba, 15:01:58 Yeni Zelanda’nın bölgesel merkezi İstanbul olacak 30 Kasım -1 Pazartesi Seçime yerli otomobille mi gidiyoruz? 30 Kasım -1 Pazartesi