Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları Pazartesi ve Salı günlerinde Nisan 2020’den bu yana en yüksek iki günlük artşı kaydederken, açığa satış yapanlar da pozisyonlarını kapatmaya başladı.

Goldman Sachs’ın izlediği en fazla açığa satılan hisseler Salı günü toplu olarak yaklaşık yüzde 6 yükseldi.

Bu da, bu hisselerde düşüş beklentisi ile pozisyon alan yatırımcılara zarar ettirdi. Öte yandan Morgan Stanley’e göre gelişmekte olan piyasalar ile Asya hisselerindeki ayı piyasası döngüsü sona yaklaşıyor.

Kurum, kayıpların ortalamaların üzerinde olduğuna ve değerlemelerin cazip hale geldiğine işaret ettiği bu bölgeler için tavsiye yükseltti. Yatırım bankasının, aralarında Jonathan Garner’ın da olduğu stratejistleri, Salı günü yayımladıkları notta, bu piyasalarda dip seviyelerin görülmesi ihtimalinin arttığına dair çok sayıda işaret olduğunu, gelişen piyasalar ile Japonya hariç Asya ülkelerinin hisseleri için tavsiyelerini ‘nötr’den ‘al’a çıkardıklarını belirttiler.

Fidelity International’a göre ise dünya ekonomisi bir resesyona doğru ilerlerken, ABD tahvili ile Japon yeni gibi güvenli limanlar yatırımcılar için en güvenli seçim.

Kurumun Singapur merkezli fon yöneticisi George Efstathopoulos, “Bize göre sert iniş gerçekleşecek. Sert bir inişte iyi performans gösterecek uzun vadeli ABD tahvilleri ile yene bakıyoruz” dedi.

Efstathopoulos, tahvillerin şu anda kurumun küresel çok varlıklı gelir fonunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturduğunu ve bu oranın birkaç ay önce sıfır olduğunu söyledi. Fon yöneticisi, ABD ve Japonya’daki politika faiz farkının genişlemesi sayesinde 24 yılın en düşük seviyesine yaklaşan yeni de “ucuz” görünmesi nedeniyle aldığını belirtti.