Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan’ın piyasalardan sorumlu başstratejisti Marko Kolanovic, ABD hisse senetleri ile Bitcoin’in çok hızlı arttığı konusunda uyardı.

Bu yükselişleri piyasada biriken köpüğün bir göstergesi olarak gören Kolanovic, Pazartesi günü yayımladığı notta, “Piyasa düşük volatilite ve köpük oluşumuyla ilerlemeye devam ediyor” dedi.

“Hisse senetleri bu yıl tahvil getirilerindeki yükseliş ve Fed faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesine rağmen yükseldi” diyen Kolanovic, “Yatırımcılar getirilerdeki artışın ekonomik ivmeyi yansıttığını varsayıyor olabilir, ancak 2024 kazanç tahminleri düşüyor” yorumunu yaptı.

Goldman Sachs farklı düşünüyor

Goldman Sachs’tan David Kostin ise büyük teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yüksek değerlemelerin temel verilerle desteklendiği, bu nedenle risk iştahının yüksek olmasının mantıklı olduğu görüşünde.

Kostin, bu kez yaşananların hisse senedi fiyatlarının aniden, genellikle değerlerinin üzerine çıktığı tarihteki diğer dönemlerden farklı olduğunu söyledi ve “Daha önceki bu tür örneklerden farklı olarak, ‘aşırı değerlemelerin’ kapsamı bu sefer çok daha sınırlı.

Bu çarpanlarda işlem gören hisse senedi sayısı, 2021’deki zirveden keskin bir şekilde düşmüş durumda” dedi.