Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD telekom endüstrisi, Federal İletişim Komisyonu'nun (FCC), Başkan Donald Trump döneminde 2017'de yürürlükten kaldırılan dönüm noktası niteliğindeki ağ tarafsızlığı kurallarını yeniden uygulamaya koyma planına karşı çıkıyor.

Ağ tarafsızlığı kuralları, internet servis sağlayıcılarının trafiği engellemesini veya kısıtlamasını engelleyen bir uygulama.

Üyeleri arasında AT&T, Verizon, SpaceX ve diğerlerinin yer aldığı grubun USTelecom CEO'su Jonathan Spalter, bu çabayı "tamamen verimsiz, gereksiz ve tüketici karşıtı düzenleyici dikkat dağıtıcı" olarak nitelendirdi.

NCTA - Comcast dahil önde gelen internet servis sağlayıcılarını temsil eden İnternet ve Televizyon Derneği, planın ülkenin kırsal ve hizmet almayan topluluklarda güvenilir geniş bant oluşturma ve sürdürme yönündeki kolektif çabalarını ciddi şekilde tehlikeye atacağını ve bunun yıllarca süren davalarla sonuçlanacağını söyledi.

Reuters, FCC'nin oylama planını ilk olarak 25 Nisan'da bildirmişti. FCC Başkanı Jessica Rosenworcel Salı günü Reuters'a verdiği demeçte, komisyonun Trump döneminde iptal edilen geniş bant internete ilişkin yeni düzenleyici denetimi üstlenmek istediğini söylemişti.