Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Altın, Çarşamba günü faiz oranlarına ilişkin izlenecek yol hakkında ipuçları verebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde rekor seviyede tutundu.

Külçe altın, Pazartesi gününü yüzde 0,4 yükselişle kapattıktan sonra Asya ticaretinde ons başına 2.340 dolar civarındaydı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlere göre, Mart ayı tüketici fiyat endeksi baskısının bazı gevşeme işaretleri göstermesi bekleniyor. Bu senaryo Fed'e faiz indirimi için daha fazla hareket alanı sağlayabilir.

Altın Şubat ayının ortasından bu yana yüzde 17'den fazla arttı; bu hareket, herhangi bir bariz tetikleyicinin olmayışı nedeniyle bazı izleyicileri şaşkına çevirdi. Yine de Orta Doğu ve Ukrayna'da artan jeopolitik riskler ve Çin öncülüğündeki merkez bankalarının alımları, altının yukarı yönlü momentumunu artırdı.

Spot altın, yatırımcıların enflasyon verilerine pozisyon almasıyla Hazine'nin 10 yıllık getirilerinin Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine tırmanmasına rağmen Pazartesi günü rekor 2.353,95 dolara yükseldikten sonra Singapur'da sabah saat 08:02'de ons başına 2.339,91 dolarda sabit kaldı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü pek değişmedi; gümüş, platin ve paladyum ise hafif yükseliş kaydetti.