Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasalarının çoğunda düşüş yaşanırken, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yetkililerin hisse senetlerindeki son satışları durdurmak için önlemler almasıyla Çin ve Hong Kong hisseleri Salı günü yükseldi.

CSI 300 endeksi ve Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 2 arttı. Anakara Çin'in CSI 300 endeksi geçen hafta beş yılın en düşük seviyelerine geriledi.

Çin menkul kıymetler ve düzenleme komisyonundan yapılan açıklamaya göre bu, kurumsal yatırımcılara pazara daha büyük çabalarla girme konusunda rehberlik edecek. Bu, Pekin'den gelen hedefli teşvik eksikliğinin piyasa hissiyatını baskıladığı bir zamanda gerçekleşti.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), enflasyonun düşmeye devam ettiğine işaret ederek, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranında değişikliğe gitmedi.

Japonya'da hane halkı harcamaları Aralık ayında, ekonomistlerin beklentisi olan yüzde 2,1'e kıyasla yıllık yüzde 2,5 düşerek beklenenden fazla düştü.

Aralık ayında hane başına ortalama aylık gelir 1.099.805 yen olarak gerçekleşti ve bir önceki yıla göre nominal olarak yüzde 4,4, reel olarak ise yüzde 7,2 düşüş gösterdi.

Japonya Merkez Bankası, sürdürülebilir ücret artışlarının aşırı gevşek para politikasını gevşetmenin ön koşullarından biri olduğunu söyledi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Pazartesi gününden itibaren kayıplarını sürdürerek RBA kararı öncesinde yüzde 0,5 düştü. Avustralya doları ABD doları karşısında hafif güçlendi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,7 oranında kayıp yaşarken Topix yüzde 0,8 ile daha büyük bir kayıp yaşadı.

Güney Koreli Kospi önceki kazanımlarını tersine çevirerek yüzde 0,5 kayıp yaşarken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,7 kayıp yaşadı.