Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik piyasaları Çarşamba günü düştü; Güney Kore ve Tayvan'daki hisse senetleri, Barclays'in Apple'ın notunu düşürmesinin ardından çip üreticileri de dahil olmak üzere büyük teknoloji firmalarının baskı altına girmesiyle düşüşlere öncülük etti.

Barclays'in iPhone üreticisinin notunu düşürmesi ve fiyat hedefini 161 dolardan 160 dolara indirmesinin ardından Apple hisseleri Salı günü yüzde 4 düştü. Büyük Asya pazarlarındaki Apple tedarikçileri düştü ve bu durum Tayvan ve Güney Kore'deki endeksleri baskıladı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 1,78 düşerken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1 düştü. Samsung Electronics, LG Corporation ve SK Hynix dahil çoğu teknoloji ve çip stoku yüzde 2'den fazla düştü.

Tayvan Ağırlıklı Endeksi yüzde 1,18 oranında değer kaybederken, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company'nin hisseleri yüzde 1,85 ve uluslararası olarak Foxconn olarak bilinen Hon Hai'nin hisseleri yüzde 0,48 oranında değer kaybetti.

Asya'daki yatırımcılar Hindistan'ın S&P Global'den Aralık ayı fabrika faaliyeti verilerini beklerken, İran'ın Kızıldeniz'e muhrip konuşlandırmasının bölgede gerilimi artırmasının ardından petrol fiyatları da yakından izlenecek.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 1,1 geriledi.Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1,23 düşerken, Çin'in CSI 300 endeksi yön bulmakta zorlandı.

Japonya piyasaları Perşembe gününe kadar kapalı. Japonya Havayolları'na ait bir uçuş Salı günü Tokyo'nun Haneda havaalanında sahil güvenlik uçağıyla çarpıştı ve beş kişinin ölümüne neden oldu. İlk raporlara göre, Sahil Güvenlik uçağı, Yeni Yıl Günü Japonya'yı vuran son depreme yardım sağlamak için Niigata vilayetine gidiyordu.