Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bakan Stuart, Oxford'da bir enerji konferansında Reuters'a verdiği demeçte, İngiltere'nin 2030 yılına kadar açık deniz rüzgar dağıtım hedefine ulaşabileceğini söyledi.

İklim hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası olarak İngiltere'nin şu anda yaklaşık 15 GW olan açık deniz rüzgâr kapasitesinin 2030 yılına kadar 50 gigawatt'a (GW) ulaşması hedefi var.

Söz konusu hedefin zorlayıcı olduğunu belirten Bakan Stuart, “Bunu bir hedef (kapasite hedefi) olarak belirledik ama bu rekor bir miktar… geçen sefer belirlediğimiz bütçenin dört katı ve elbette bütçe de artırılabilir” dedi.

Avrupa çapında ve Britanya'da seçimlerle bağlantılı baskılar ve artan yaşam maliyetleri, hükümetlerin yenilenebilir enerji ve net sıfır emisyon hedeflerine ulaşabilecekleri yönündeki şüpheleri artırdı.

Öte yandan İngiltere geçen hafta, işletmeleri daha ucuz ithalatlara karşı korumaya yardımcı olmak için 2027'den itibaren bazı ürünlere karbon ithalat vergisinin nasıl uygulanması gerektiği konusunda bir istişare başlatmıştı.