Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bitcoin Nisan ayında yüzde 14'lük bir düşüş yaşadı. ETF’lere girişle birlikte yükselen kripto varlık fiyatları, Bitcoin'i Mart ayında neredeyse 74 bin dolar gibi rekor bir seviyeye taşımıştı. Ancak riskli varlıklara olan talep, Fed’in faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesi ile darbe alıyor.

29 Nisan itibariyle, 11 ABD spot ETF'inden (Borsa yatırım fonu) 1 ay içinde 182 milyon dolarlık net çıkış gerçekleşti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Ocak ayında Bitcoin ETF'lerini onaylamış, Mart ayında ise fonlara 4,6 milyar dolarlık net giriş görülmüştü.

4 yılda bir gerçekleşen ve piyasadaki yeni madeni para arzını azaltan halving yani Bitcoin yarılanması ise 19 Nisan'da gerçekleşti. Halving dönemleri tarihsel olarak bakıldığında önemli fiyat hareketlerini beraberinde getirdiği için merakla bekleniyordu; fakat halvingin fiyatlamalar üzerindeki etkisi minimal boyutta kaldı.

Öte yandan, Hong Kong Borsası’nda Salı günü 6 spot BTC ve ETH borsa yatırım fonu, resmi olarak sunulmaya başladı. Piyasalar yeni bir rüzgar arayışında gözlerini Asya'ya çevirdi. Buna karşın, Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, 6 yeni ETF ilk seansta sadece toplam 11 milyon dolarlık işlem hacmi yarattı. K33 Reaserch'de analist olan Vetle Lunde bu durumu “Piyasa, Hong Kong ETF'lerinin lansmanı öncesinde bazı irrasyonel beklentiler oluşturdu” şeklinde yorumluyor.

Hong Kong'dan gelen ılımlı talebe tepki gösteren Bitcoin ve Ether'in fiyatındaki düşüşü hızlandı ve en büyük iki dijital varlık gün içinde sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 6,6'ya kadar düştü.