Advertisement

Bank of America, Erdemir için hedef fiyatını revize etti.

Aralarında Jason Fairclough’un da olduğu analistler pazartesi günü yayımladıkları raporda “Bu rapor 29 Şubat’ta yayımlanan ve şirketin beklenen FAVÖK ve hedef fiyatının doğru hesaplanmamasına yol açan gerçekleşen çelik fiyatları varsayımındaki hatayı düzeltiyor” denildi.

Kurum 29 Şubat'ta servis edilen Erdemir raporuyla ilgili düzeltme yayımlarken, hedef fiyat ve tavsiyesinde de revize yaptı.

Kurumun yeni raporunda hedef fiyat 47 TL olurken, tavsiye de 'Nötr' seviyesine yükseltildi.

Kurum 29 Şubat'taki raporunda analistler o tarihte 45 lira üzerinde işlem gören Erdemir hisseleri için hedef fiyatını 17 liraya düşürmüştü.

Bunun üzerine Erdemir, BofA'nın şirket hisselerine ilişkin analist notuna itiraz etmişti.

OYAK Maden Metalurji Finansal Yönetim ve Mali İşler Grup Başkan Yardımcısı Serdar Başoğlu Bloomberg'e yaptığı yazılı açıklamada, raporu yazan analistin son iki yılda şirketin hiçbir yatırımcı sunumuna, konferansına veya analist brifingine katılmadığını söyledi.

Başoğlu “İlgili rapor şirketimizin görüş ve beklentilerini kapsamamaktadır. Oldukça eksik ve tamamen yanlış varsayımlar üzerine kurulan hatalı bir model içermektedir. Şirketimiz ve sektör gerçeklerini anlamadan kullanılan modele mesnet oluşturan temel varsayımların dahi yanlış olduğu raporda şirketimizle ilgili tespitlere katılmıyoruz. Zaman kimin haklı çıktığını gösterecektir.

Türkiye’nin lider çelik üreticisi olan şirketimiz 2023’te ülkemizde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle yaşadığı ciddi üretim ve satış kaybına rağmen çok kısa sürede tam kapasite üretim seviyelerine geri dönmüş ve bu yıl da tam kapasite üretim ve ürettiği her tonajı satışa döndürme hedefiyle çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg HT'ye Bank of America'nın son revizyonunu değerlendiren Başoğlu "Yatırımcıların doğru bilgilendirilmesi için yerinde bir karar oldu" yorumunu yaptı.