Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'nin dördüncü büyük bankası yayımladığı iklim raporunda, Citi'nin kredi verdiği enerji şirketlerinin neredeyse yarısının sera gazı emisyonlarını azaltma planlarının eksik olduğunu söyledi.

Bankalar, işletmelerin iklim değişikliği nedeniyle karşı karşıya kaldığı riskler ve dünya çapındaki düzenleyicilerin kendi açıklama taleplerini artırmasıyla birlikte daha düşük karbonlu bir ekonomiye geçmeye nasıl hazırlandıkları hakkında bilgi almak için kredi defterlerini karıştırıyor.

Citi, kapsam olarak bilinen üç kategorideki emisyonları azaltma planlarına göre kredi portföyündeki enerji şirketlerini "düşük"ten "güçlü"ye doğru sıraladı.

Vakaların yüzde 42'sinde "önemli bir geçiş planının bulunmadığı" ve şirketlerin tedarik zincirlerinden ve müşterilerinden atmosfere salınan Kapsam 3 emisyonlarının açıklanmadığı tespit edildi. Deloitte danışmanlarına göre bu gazlar genellikle karbon ayak izinin yüzde 70'ini temsil ediyor.

Citi, enerji müşterilerinin yalnızca %8'inin "Kapsam 1-3 emisyon azaltımlarını hedefleyen kapsamlı ve iddialı bir geçiş planına sahip olduğunu ve bunu uygulama becerisi gösterdiğini" tespit etti. Kapsam 3 emisyonları hariç tutulduğunda bu oran yüzde 37'ye yükseldi.

Geçen yıl başlatılan analiz 2021 verilerine dayanıyor. Sürdürülebilirlik Baş Sorumlusu Valerie Smith, veri toplama ve analiz zamanlamasının iyileşmesini beklediğini söyledi.