Advertisement
FAİZ-BONO ABONE OL

ABD tahvilleri Nisan'da bu yılın en kötü ayını geride bırakma yolunda ilerlerken, Fed beklentileri ve Ortadoğu’daki gerilim nedeniyle zaten tedirgin yatırımcılar ABD Hazinesi’nin borçlanma takvimini de izlemek durumunda kalacak.

ABD Hazinesi 23 Nisan’da 69 milyar dolar tutarında 2 yıl vadeli tahvil ihalesi, 24 Nisan’da 70 milyar dolar tutarında 5 yıllık tahvil ihalesi, 25 Nisan’da da 44 milyar dolar tutarında 7 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

2 ve 5 yıllık tahvil ihalelerinin büyüklüğü rekor seviyelere işaret ederken, ABD Hazinesi bir hafta içinde toplam 183 milyar dolar borçlanmış olacak. 2 yıllık ABD tahvil getirisi geçen haftayı yüzde 4,99’dan tamamladı. Dolayısıyla Salı günkü ihalede getiri geçen yıldan bu yana ilk kez yüzde 5’e ulaşabilir.

Geçen yıldan önce bu düzey 10 yıldan uzun bir süredir görülmemişti. Brandywine Küresel Yatırım Yönetimi’nden Jack McIntyre’a göre yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell’ın faizlerin beklenenden daha geç indirileceği mesajı ile tahvil getirilerinin gördüğü yüzde 5 seviyesinden kısa vadeli tahvillerde alıma geçtiklerini, Powell’ın mesajının tahvil fiyatlarında dip seviyesinin görülmesini sağlamış olabileceğini söyledi.

McIntyre, Fed’in enflasyon konusunda çok erken geri adım atması ve yine çok erken faiz indirmesi durumunda getirilerin yeniden tırmanacağını öngördü.