Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Euro Bölgesi'nde enflasyon Kasım ayında hızlanarak, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantı öncesi, yavaş toparlanmasına devam etti.

Lüksemburg'da Avrupa Birliği'nin (AB) istatistik ofisi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0.6 artış kaydetti. Bölge enflasyonu, bir önceki ayda yüzde 0.5 artmıştı. Çekirdek enflasyon ise Kasım ayında yüzde 0.8 ile değişiklik göstermedi. Her iki veri de Bloomberg anketine katılan uzmanların medyan tahminini karşıladı.

Milano'da UniCredit SpA Euro Bölgesi baş ekonomisti Marco Valli, “Enerji nedeniyle manşet enflasyonun arttığını, çekirdek enflasyonun durağan olduğunu görüyoruz. Bu, AMB'nin Aralık'ta parasal genişlemeye şu anki temposunda devam etmesi gerekeceğini gösteriyor; çünkü günün sonunda, enflasyon hedefine doğru gelişme kaydetmenin istikrarlı bir şekilde devam ettiği, daha çok çekirdek enflasyon oranından anlaşılıyor” şekline görüş bildirdi.