Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Konuyla alakalı birkaç kaynaktan gelen bilgiye göre, Goldman Sachs, yılın ilk yarısında sergilenen kötü performansın ardından emtia işlerini teftiş edecek.

Banka, ilk çeyrek için kesin rakamlar vermeksizin zayıf sonuçlar gösterirken, isim vermek istemeyen bir kaynak, bu zayıflığın sürdüğünü ve banka biriminin yıla on yılı aşkın sürenin en kötü başlangıcıyla girdiğini belirtti. Kaynaklar, emtia biriminin geçtiğimiz ay Londra'da düzenlenen yönetim kurulu toplantısında tartışılan konulardan biri olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan, Barclays ve Deutsche Bank gibi rakiplerinin düşen gelirlere ve daha sıkı düzenlemelere bağlı olarak emtiaya ilişkin işleri azaltmalarına veya bu işlerden tamamen çıkmalarına rağmen emtiaya saplanıp kaldı. Son günlerdeki kötü performans, üst düzey yöneticileri bu aşağı yönlü hareketin döngüsel olup olmadığını sorgulamaya itti.

Kaynaklara göre, bu konuda herhangi bir karara henüz varılmadı ve banka, büyük ölçekli değişikliklerin peşinden gitmeyebilir. Bir kaynak ise, bankanın, mücadele veren birimlerini, bu birimerde neyin geliştirilebileceğini görmek adına teftiş etmesinin yaygın olduğunu bildirdi.