Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

General Motors (GM) ve Ford'un üst düzey yöneticileri, otomobil piyasası ve kar planları için iyimser olduklarını belirterek ABD’de tüketici talebinin güçlü olmaya devam ettiğini söyledi.

GM Mali İşler Direktörü Paul Jacobson, güçlü bir Şubat ayının ardından Mart ayındaki otomobil satışlarının "gerçekten iyi" olduğunu söyledi. Talebin oldukça güçlü olduğunu belirten, Jacobson, "Sonuç olarak, yıla çok iyi bir başlangıç yaptık" dedi. GM yüzde 2-2,5 oranında fiyat indirimi öngörmüştü ancak bu yıl fiyatlarda herhangi bir düşüş görmedi.

Ford Mali İşler Direktörü John Lawler ise, şirketin 10 ila 12 milyar dolar arasında yıllık temel kâr öngörüsünü yeniden doğruladı. ABD pazarında "işler oldukça iyi görünüyor" diyen Lawler, fiyatların beklenenden daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Ancak Lawler, elektrikli araçlara olan talebin "sektörün beklediğinden çok daha düşük" olduğunu belirtti. Lawler, Ford'un sedan, SUV ve kamyonların temelini oluşturabilecek yeni, düşük maliyetli elektrikli araç mimarisi üzerinde çalışan bir ekibinin olduğunu da sözlerine ekledi.