Advertisement

AKBANK

Akbank, takipteki krediler portföyünün 450.1 milyon TL tutarındaki bölümünü, 49.1 milyon TL bedel karşılığında sattı. Akbank'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasına göre bankanın takipteki krediler portföyünün 450.1 milyon TL tutarındaki bölümü, 49.1 milyon TL bedel karşılığında Güven Varlık Yönetim A.Ş'ne satıldı.

YAPI KREDİ

Fitch, Yapi Kredi Bankası'nın görünümünü durağandan negatife revize etti. Fitch Ratings, Yapı Ve Kredi Bankasi (YKB), Yapi Kredi Finansal Kiralama A.O., Yapi Kredi Faktoring A.S. ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin görünümlerini durağandan negatife revize etti. Kuruluş, uzun vadeli ihraçcı temerrüt ve destek notlarını teyit etti. Fitch, Yapı Kredi ve iştiraklerinin görünümlerindeki revizyonun 24 Mart tarihinde UniCredit'in görünümünün durağandan negatife revize edilmesini yansıttığını belirtti. Fitch Ratings, Yapi ve Kredi Bankası'nın uzun vadeli notunu BBB; olarak teyit etti.

TOFAŞ

Hürriyet gazetesi internet sitesinde yayınlanan habere göre; Avrupa'daki en önemli Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olan Tofaş, sürücüsüz araç için çalışmalara başladı. Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, bugüne kadar Ar-Ge'yi 40 milyon Euro üzerinde yatırım yaptıklarını belirterek, başvurdukları patent sayısının ise 350'yi bulduğunu söyledi.

DOĞAN HOLDİNG

Doğan Holding, POAŞ davası ile ilgili olarak "Mahkeme tarafından "kazanç müsaderesi"ne ilişkin bir karar verilmesi hukuken mümkün değildir" açıklamasını yaptı. 

Holding'ten yapılan açıklamada "Gümrük Teftiş Raporu'nda yer alan sözkonusu yaklaşım İddianame'nin sonucunda kayda değer bulunmamış ve İddianame'de bu yönde hiçbir talep de yer almamıştır. Bu yönde bir talebin olmaması sebebi ile Mahkeme tarafından "kazanç müsaderesi"ne ilişkin bir karar verilmesi de hukuken mümkün değildir. Bu gerçek ortada iken, medyada yer alan söz konusu yanıltıcı haberlerin, Şirketimiz'in kurucusu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın itibarsızlaştırılmasına yönelik art niyetli bir algı operasyonunun aracı haline geldiği gözlemlenmektedir. Aydın Doğan hiçbir zaman POAŞ Yönetim Kurulu'nda da yer almamıştır. Tekraren belirtmek isteriz ki; POAŞ ve iştiraki Point şirketi akaryakıt ürünlerinin en uygun şartlarla temini ve Tüpraş'ın karşılayamadığı iç talebi karşılamak amaçlarıyla faaliyet göstermiş ve konusunun uzmanı profesyonellerce yürütülen işlemlerde bulunmuştur. Bu işlemlerin tümü Gümrükk Kanunu ve GATT Gümrük Kıymet Sözleşmesi hükümlerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. " 

TEKFEN HOLDİNG

Tekfen Holding Genel Kurulunda Geri Alım Programı, uygulanacak üst fiyat limiti daha önce açıklanan 6 TL'ndan 7,50 TL'na yükseltilerek kabul edildi.

TRABZONSPOR

Trabzonspor, Akyazı statının isim hakkı satışı konusunda, uluslararası bir firma ile anlaştığı haberlerini yalanladı

UYUM GIDA

Uyum Gıda'nın ana ortağı Verimed, Makro Market ile kolaylaştırılmış usulde devrolma yolu ile birleşmesi hususunda karar aldı.