Advertisement

FTSE Russell'ın yayınladığı yarı yıl gözden geçirme sonuçlarına göre, Türkiye'den FTSE Russell Global Endeksleri'ne dahil edilecek ve endekslerden çıkarılacak hisseler belli oldu.

Son değerlendirmeye göre FTSE Russell Global Large Cap endeksinden Aksa Enerji çıkarılacak. Bu endekse Anadolu Grubu, Borusan Mannesmann Boru, Kiler Holding, Migros, Otokar ve Politeknik Metal dahil edilecek.

Mid Cap endeksinden Anadolu Grubu, Bera Holding, Borusan Mannesmman, Erciyas Çelik Boru, Karsan, Kiler Holding, Migros, Otokar ve Penta Teknoloji çıkarılacak. Bu endekse ise Aksa Enerji, Anadolu Sigorta, Batıçim, İzdemir Enerji, Mia Teknoloji, Peker GYO, Reeder Teknoloji, Türkiye Sigorta ve Yeo Teknoloji dahil edilecek.

Small Cap endeksinden ise Anadolu Sigorta, Batıçim ve Peker GYO çıkarılacak, yerlerine Akfen Yenilenebilir, Bera, Beşiktaş, Ebebek, Erciyas Çelik Boru, Karsan, Katılımevim, Kuyaş Gayrimenkul ve Penta alınacak.

Micro Cap endeksinden ise Agesa Hayat, Akın Tekstil, Aksu Enerji, Alarko Carrier, Avrupa Yatırım Holding, Aztek Teknoloji, Beşiktaş, Boğaziçi Beton, Dyo Boya, Ege Plastik, Hedef Holding, Hidropar, Kalekim, Katılımevim, Kuyaş Gayrimenkul, Maçkolik, Mia Teknoloji, Reysaş, Sdt Uzay, Tek Art İnşaat, Tureks Turizm ve Koray GYO çıkarılacak.

Endekse Adra GYO, ATP Yazılım, Ayen Enerji, Bülbüloğlu Vinç, Çimbeten, Consus Enerji, Derlüks, DMR Unlu, Elite Natural, Emek Elektrik, Federal Mogul İzmit, Gıpta Ofis, Gür-Sel Turizm, İhlas Yayın Holding, Kafein Yazılım, Koza Polyester, Kuzu Grup, Lider Faktoring, Link Bilgisayar, Milpa, Papilon Savunma, Pasifik Eurasia, Rainbow, Saray Matbaacılık, Şeker GYO, Smartiks, Tatlıpınar, Te-Mapol, Tetamat, Tuğçelik ve Türker Proje Gayrimenkul eklenecek.

FTSE All-World endeksine Anadolu Sigorta, Batıçim, İzdemir Enerji, Mia Teknoloji, Peker GYO, Politeknik Metal, Reeder Teknoloji, Türkiye Sigorta ve Yeo Teknoloji alınacak.

Bera Holding, Karsan, Erciyas Çelik Boru ve Penta bu endeksten çıkarılacak.

Değişiklikler 29 Şubat seans kapanışı sonrasında uygulamaya girecek.