Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

IMF Başkanı Christine Lagarde, fonun, ABD'nin ekonomik toparlanma sinyallerindeki artışı göz önünde bulundurarak, büyüme tahminini yukarı yönlü revize edebileceğini söyledi.

Lagarde dün IMF'nin yeni büyüme tahminlerini 1 ay içinde yayınlayacağını açıklayarak, eğer ABD'nin büyüme tahmini, bir önceki yüzde 1.8'in üzerinde olursa şaşırmayacağını söyledi.

"Para politikası, ekonomiyi desteklemek ve yatırımı teşvik etmek için her şeyi yapıyor" ifadelerini kullanan Lagarde, Fed'in birkaç yıl sonraki faizler konusunda güven ve netlik sunduğunu, bunun da yatırım pozisyonundayken 'ideal' bir hamle olduğunu belirtti.

Şirketlerin artan talep beklentisiyle stoklarını yeniden inşa etmesi üzerine ABD ekonomisi 4. çeyrekte tahminlerin üzerinde büyüdü. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta ülkenin gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesini yüzde 3'e revize etti. Yıllık yüzde 3'lük büyüme oranı, 2010'un ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye işaret ediyor. Daha dirençli hisse senedi piyasası, istihdam büyümesi ve artan ücretler sayesinde geçtiğimiz hafta Tüketici Güveni 4 yılın zirvesine tırmandı.

Ancak Lagarde yine de ABD'nin bazı zorlukların üstesinden gelmesi gerektiğini de yineledi ve ülkenin bütçe açığı ve borç sorunu gibi uzun vadeli ve konut gibi kısa vadeli sorunlarının çözüm beklediğini savundu.