Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, küresel ekonominin güç kazanmakta olduğu yolundaki spekülasyondan destek buluyor. ABD Hazine tahvilleri düşüşünü dokuzuncu güne taşırken, Asya hisse senetleri ve petrol değer kazandı. Çin hisse senetleri ise, ülkede konut fiyatlarının son bir yılın en kötü performansını göstermesinin ardından aşağı yönde hareket etti.

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek, Tokyo saati ile 13:49'da yüzde 2.31'e çıktı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 ve Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Petrol yüzde 0.3 değer kazanarak varil başına 107.40 dolara çıktı. Asya tahvil riskleri (CDS'ler) düştü.

Güney Kore'de büyük mağaza satışları yükselirken, Yeni Zelanda'da Tüketici Güveninde iyileşme görüldü. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, bu hafta açıklanacak olan konut satışları ve konut başlangıçları verilerinde artış olması bekleniyor. Apple Inc. bugün elindeki 97.6 milyar dolarlık nakit parayı ve yatırımları görüşmeyi planlıyor. CDS dealerları, borç yapılandırmasının ardından serbest bırakılan 3.2 milyar dolarlık Yunan tahvil sigorta primleri (CDS'ler) için ihale düzenleyecek.

Sydney'de Colonial First State Global Asset Management yatırım piyasaları araştırma müdürü Stephen Halmarick, "Piyasa oldukça pozitif görünmeye devam etmeli" dedi ve "Bu hafta, dünya ekonomisindeki toparlanmaya yönelik işaretler izlenecek. Son dönemdeki veriler olumluydu ve Avrupa'da da bir miktar istikrar işaretleri görüldü" değerlendirmesinde bulundu.