Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın artan borçlanma maliyetlerinin bölgeye dair kriz endişesini yeniden gündeme getirmesi altın fiyatlarını destekliyor.

Külçe altının onsu ufak değişimle 1,629.7 dolar oldu. Sarı maden dün yüzde 0.6 yükselerek 1,631.23 dolar olmuştu. Ancak yine de bu hafta metal yüzde 2.3 düşükte seyrediyor.

Bugün New York Comex'te piyasalar tatil nedeniyle işlem yapmayacak. Seul'deki Korea Exchange Bank'ta trader olan Hwang Il Doo, hala Avrupa'daki borç endişelerinin sürdüğünü belirterek, "altın 1,600 dolar seviyesinden destek buluyor, metal gelecek hafta euro bölgesi endişeleriyle yeniden yükselebilir" dedi.

İspanya Başbakanı Rajoy bu haftaki açıklamasında ülke ekonomisinin zor durumda olduğunu açıklamıştı. Dün ülkede bono faizleri Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Fed'in daha fazla parasal teşvik sinyali vermemesiyle altın 16 Mart döneminden beri ilk kez haftalık bazda düşüyor. Bu arada spot gümüşün ons fiyatı ufak değişimle 31.6987 dolar olurken spot platin 1,604.25 dolardan işlem gördü. Paladyum ise yüzde 0.7 azalarak 641.70 dolar oldu.

Euro da, yen karşısında yedi ayın en düşük seviyesinden işlem görüyor. Gelecek hafta Almanya'da ve Fransa'da önemli veriler açıklanacak. Almanya'da ihracatın düşmesi Fransa'da ise sanayi üretiminin yavaşlaması bekleniyor.