Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, gösterge endeks Standard & Poor’s 500'ün (S&P 500) son iki ayın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, kazanç ve kayıp bölgeleri arasında dalgalandı.

Haziran vadeli S&P 500 endeks kontratı, Fitch'in Japonya'nın kredi notunu düşürmesinin ardından erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi ve yüzde 0.2 düşerek, Londra saati ile 11:17'de 1,313.5 puana geriledi. Dow Jones vadeli kontratı ise 23 puan ya da yüzde 0.2 gerileyerek 12,467 puana indi.

BlackRock Inc. şef hisse senedi stratejisti Bob Doll, "Hisse senetleri, güçlü şirket karları ve ekonomik büyümenin fiyatları yukarı itmesi ile makro risklere yönelik belirsizlikler ve korkunun fiyatları düşürmesinin arasında kalmış durumda" dedi ve "Bu çatışma azalana kadar, son birkaç haftadır gördüğümüz volatil seyir devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.
 
S&P 500 Endeksi dün, Çin'in büyümeyi desteklemeye yönelik adımlar atabileceğini işaret etmesi ve Alman ve Fransız yetkililerin Yunanistan'ı euroda tutmak içiç çabalarını sürdüreceklerini açıklamalarının ardından yüzde 1.6 yükselmişti. Ancak endeks bu yükselişe karşın bu ay halen yüzde 5.9 kaybetmiş durumda.

China Securities Journal'ın haberine göre, Çin, büyümeyi desteklemek için altyapı projelerinin onaylarını hızlandırmayı ve inşaat fonlarının tahsisini çabuklaştırmayı planlıyor.

Bugün ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan ikinci el konut satışlarının Nisan ayında, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, yüzdem 2.9 artması bekleniyor. Bu durumda, bu veri son üç ayda ilk kez yükseliş göstermiş olacak. Bloomberg anketine katılan 73 ekonomistin tahminlerine göre, ikinci el konut satışlarının Nisan ayında 4.61 milyon adede çıkması öngörülüyor.