Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Antalya'ya yılın 6 aylık döneminde hava yoluyla gelen turist sayısı 4 milyon 19 bin 519'a ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine oranla Antalya'ya gelen turist sayısı aylık bazda yüzde 2, yıllık bazda yüzde 7'lere geriledi.

Antalya'ya hava yoluyla geçen ay, 1 milyon 521 bin 68 turist geldi. Geçen yılın haziran ayında 1 milyon 546 bin 537 turisti ağırlayan Antalya'da turist sayısı, aylık bazda geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 2 oranında geriledi. Yılın üç aylık döneminde aylık bazda yaşanan gerilemenin yüzde 19'lara kadar yükseldiği Antalya'da azalma oranının yüzde 2'lere gerilemesi, yılın ikinci 6 aylık dönemi için ümit verdi.

Antalya Havalimanı'na yılın 6 aylık döneminde gelen yolcu sayısı ise 4 milyon 19 bin 519 oldu. Geçen yılın aynı döneminde 4 milyon 333 bin 784 turisti ağırlayan Antalya, yıllık bazda turist sayısında yüzde 7 oranında gerileme yaşadı. Bu yıl Nisan ayında yıllık bazda yüzde 15'lere varan gerilemenin 6 aylık dönemde yüzde 7'lere kadar düşmesi de yıl sonunda geçen yılın rakamlarının çok gerisinde kalınmayacağına dair ipucu verdi.



-''Sayılar azalırken yakınmak bize yakışmaz''

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, geçen yıl yaşadıkları krizler nedeniyle turistler tarafından tercih edilmeyen Mısır ve Yunanistan'ın bu yıl turizm politikalarını revize ettiklerine dikkati çekti. Ekonomisi turizme dayalı kentlerden Antalya'nın da bu süreçte Mısır ve Yunanistan'ın attığı adımları iyi takip etmesi gerektiğine işaret eden Altıparmak, turizm planında bu iki ülkenin yeni politikalarına göre revizyon yapmanın önemli olduğunu vurguladı.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısında bu yıl geçen yılın gerisinde kalındığını, ancak yıllık bazdaki farkın haziran ayı itibariyle yüzde 7'lere kadar gerilediğini belirten Altıparmak, şöyle konuştu:

''Farkın hızla kapanıyor olması iyiye işaret. Her zaman söylediğim gibi, ne turist sayıları artarken (Patlıyoruz, çatlıyoruz) diyerek abartmak, ne de sayılar azalırken yakınmak bize yakışmaz. Biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüyüz. Kentimize gelen misafiri nasıl memnun, buradan nasıl mutlu göndeririz bunu düşünmeliyiz. Çünkü, her memnun turist, bizim için Türkiye'nin gönül rehberi demektir. Onların memnuniyeti için çalışırız. Çevreyi koruyarak en güzel şekilde kaliteyi artırmaya çalışırız. Turistlerin yeniden ülkemize gelmesi için kaliteden taviz vermeden alternatif turizm alanları oluşturmak zorundayız.''

Vali Altıparmak, yıl sonunda ulaşılacak turist sayısını eylül ve ekim aylarındaki hareketliliğin belirleyeceğini ifade etti. Altıparmak, turist sbayısında geçen yılın aynı dönemine oranla gerilemenin ise yüzde 3-5 civarında kalacağını düşündüğünü dile getirdi.