Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hisse senetlerinin Haziran'da kaydettiği 1999'dan bu yana en büyük rallisinin etkisiyle, hisse senetleri dolar, tahvil ve emtiayı geride bırakarak, bu yılın en çok kazananı oldu.

MSCI Tüm Dünya Endeksi bu yıl ABD'nin öncülüğünde yüzde 6 yükselerek 1.1 trilyon dolar kazanç sağladı. Endeksteki kazançlar, günlük dalgalanmalardan arındırılmış olarak küresel tahvillerinin 1.1 ve doların 1.8 katına işaret etti. Düzeltmelerden önce ise sabit gelirli varlıklar yüzde 2.8, ABD doları yüzde 1.7 ve S&P GSCI Toplam Getiri Endeksi de yüzde 7.2 yükseldi.

Wilbur Ross'un ABD'nin "resesyon eşiğinde" olduğunu ve Fed eski başkanı Alan Greenspan'ın ekonominin "çok durağan" göründüğü bir senede Amerikaç şirketleri, MSCI endeksini Haziran'da yüzde 5 yukarı taşıdı. Analistler, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 2012'de rekor seviyeye tırmanacağını öngörüyor.

ABD'nin en iyi durumdaki piyasa olduğunu belirten LPL Financial Corp.'un yatırım genel müdürü Burt White, ABD'deki toparlanmanın kendini desteklediğini, ancak ABD dışının farklı durum sergilediğini söyledi.