Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Fed'in son toplantısının tutanaklarını değerlendiren yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın daha fazla teşviğe yaklaştığını düşünmesiyle New York Borsası seansın son saatinde kayıplarını telafi etti.

Bank of America Corp. ve JP Morgan Chase&Co., finansal şirketlerdeki rallinin etkisiyle yüzde 1'in üzerinde primlendi. Exxon Mobil Corp., petrolün 1 haftanın en düşüğünden sıçraması üzerine yüzde 1.5 değer kazandı. DuPont Co. ve Google Inc., analistlerin, şirketlerin beklentinin altında kazanç açıklayacağını öngörmesiyle yüzde 1.1'in üzerinde düşüş kaydetti. Best Buy Co., elektronik mağazası Hhgregg Inc.'in tahminlerini aşağı çekmesi sonrasında yüzde 8.4 değer kaybetti.

Son saate kadar yüzde 0.6 aşağıda seyreden S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'den günü daha az kayıpla 1,341.45 puandan kapadı. Endeks kurumsal kazanç endişeleriyle 5 gün içinde yüzde 2.4 düştü. Dow Jones Endeksi yüzde 0.4 düşüşle 12,604.53 puana geriledi.

Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 9.8 altında seyretti.

Fed'den net bir eğilim sinyali görülmediğini belirten Banyan Partners LLC'nin baş piyasa stratejisti Robert Pavlik, bu piyasada ihtiyatlı bir yaklaşım içerisinde olunması gerektiğini söyledi. Pavlik, iyimser olduğunu, ancak bu bilanço sezonundan çok da umutlu olmadığını aktardı.