Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Finansbank AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Finans Emeklilik ve Hayat AŞ'de (FEHAŞ) bankaya ait yüzde 51 oranındaki hissenin Cigna Nederland Gamma BV'ye (Cigna) satılması hususunda Cigna ile bir Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Bu satış sonrasında bankanın FEHAŞ sermayesinin yüzde 49'unu temsil eden hisselerin sahibi olmaya devam edeceği kaydedildi.

Duyuruda, satış bedelinin FEHAŞ'ın 30 Eylül 2011 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak hesaplanmış olduğu, nihai satış bedeli ve hisse devri neticesinde oluşabilecek nihai satış karının, hisse devir tarihindeki finansal tabloların esas alınacağı, gerekli fiyat farkları yansıtıldıktan sonra kesinleştirileceği ve gerekli açıklamaların yapılacağı bildirildi.

Şirket hisselerinin devrinin Hazine Müsteşarlığı ve Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasını müteakip gerçekleştirileceği belirtildi. Bu bağlamda, Finansbank ile Finansal Emeklilik ve Hayat AŞ arasında hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı, pazarlanması ve satımı için 15 yıllık Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik Acentelik Sözleşmesi'nin de imzalandığı kaydedildi.