Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Yunan hükümetine, Avrupa ülkelerinden aldığı yardımlarla ilgili olarak sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

Westerwelle, "Hamburger Abendblatt" gazetesinde yayımlanan röportajında, Yunanistan'dan tasarruf programıyla ilgili olarak "konuları tümüyle yeniden görüşme ve reform sorumluluklarını tümüyle sorgulama" yönünde istekler geldiğini belirterek, "Bu konuda sadece şunu söyleyebilirim: Bu olmaz. Bu, aşmayacağımız bir sınırdır" dedi.

Yunan hükümetiyle, daha önce varılan anlaşmalar konusunda kesinlikle yeniden görüşmeyeceklerini ifade eden Westerwelle, "Varılan anlaşmaların değiştirilmesini kabul etmeyeceğiz. Yunan hükümetinden ricam, bunu çok ciddiye almasıdır" diye konuştu.

Westerwelle, Yunan hükümetine sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunarak, Yunanistan'ın, Euro Bölgesi'nde kalmak istediğini söylemesinin yeterli olmadığını, bunu net bir reform politikasıyla ve anlaşmalara bağlı kalarak göstermesi gerektiğini kaydetti.

Westerwelle, "Nihayetinde büyük miktarlarda yardımların hazırlandığı anlaşmalar, bir anda geçerli olmayacaksa, buna kararlı bir şekilde karşı çıkarım. Önce müzakere yap, anlaşmaya var, yardımı al, daha sonra da sorumluluklar geçerli olmasın. Bu böyle işleyemez" şeklinde konuştu.