Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka heyeti ile görüştü.

Görüşmede heyetin Samaras'a Yunanistan'ın mali uyum programı ile ilgili çeşitli bakanlıklardaki görüşmeleri hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Heyet ile Samaras arasındaki görüşmede, Yunan hükümetinin üzerinde çalıştığı gelecek iki yıl için alınacak 11,5 milyar Avroluk tasarruf önlemlerinin detaylarının görüşülmediği belirtildi.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan hükümet sözcüsü Simos Kedikoglu, görüşmede ekonominin gidişatı ve yardım programının doğru bir yol izlemesi için alınması gereken inisiyatifler hakkında değerlendirmeler yapıldığını belirtti.

Koalisyon ortağı parti liderleri ile de görüşecek olan heyet, gelecek hafta diğer ilgili bakanlıklarla toplantılar yapacak.

Heyet Eylül ayında yeniden Atina'ya gelecek ve raporlarına son şeklini verecek. Atina'nın kurtarma paketinden gelecek dilimi alıp alamayacağına karar verilecek.

Samaras hükümetinin 11,5 milyar Avroluk yeni kesintiler yapılması ile 3 milyar Avroluk gelir artışı sağlanması için planını sunması gerekiyor.

Detayları açıklanmayan pakette yeni kesintilerin emekli maaş ve haklarından olacağı ifade ediliyor.

-Yeni önlem talebi yok

Dün Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile troyka heyeti arasındaki toplantı, 2012 yılı önlemleri ve kamu harcamalarında gelecek iki yıl için yapılacak 11,5 milyar Avroluk kesinti ile ilgili planlar üzerinde yoğunlaşmıştı.

Mali uyum programının süresinin uzatılması konusu Yunan hükümeti tarafından masaya koyulurken, troyka heyetinin 2012 için ek önlem istemediği, Mart ayında Yunanistan tarafından alınan önlemlerin uygulanması üzerinde durduğu kaydedilmişti.