Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore'nin işsizlik oranı, serbest meslekte çalışanların ve hizmet sektörü işlerinin, Avrupa'daki borç krizine rağmen artış kaydetmesi üzerine son 7 ayın en düşük seviyesine işaret etti.

Resmi rakamlar, işsizlik oranının Temmuz'da yüzde 3.1'e gerilediğini gösterdi. Bloomberg News'in anketine katılan 14 ekonomistin medyan tahmini, işsizlik  oranının yüzde 3.3 olarak gerçekleşeceği yönündeydi.

Asya'nın en büyük 4. ekonomisindeki yavaşlama sinyalleri, istihdam görünümünü bulanıklaştırıyor. Ülkenin ihracatı Temmuz'da 2009'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederken, merkez bankası da 9 Ağustos'ta iç talebin zayıfladığını söyledi.

Servis sektörü ve serbest meslekteki işlerin artışının işsizlik oranını azalttığına, ancak Avrupa'daki finansal krizinin, şirketlerin alımlarını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Woori Investment&Securities Co.'nun ekonomistlerinden Sun Yoo, işgücü piyasasının kalitesinin kötüleştiğini belirtti.

Güney Kore'de istihdam Temmuz'da 470 bin kişilik artışla 25.1 milyona yükseldi. Bu artışın 318 bini serbest meslek ve kamu hizmetleri sektörlerinde gerçekleşti.