Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Hristiyan Demokratik Birliği Partisi'nin kıdemli yasakoyucularından biri, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın, kurtarma programında belirlenen hedefleri tutturmaya istekli olduğunu göstermesi hâlinde, Yunanistan'ın kurtarma şartlarının gevşetilebileceği ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisinin, parlamentodaki bütçe sözcüsü Norbert Barthle, Yunanistan'ın ilk kurtarma paketi için de faizlerin indirilmesi ve tahvillerinin vadesinin uzatılması gibi düzenlemeler yapıldığını söyledi.

İkinci kurtarma paketinin çerçevesi dahilinde olduğu sürece, ufak ödünlerin verilebileceğini belirten Barthle, "Mesela ilk pakette de yapıldığı gibi tahvillerin faiz ve vadelerinde düzenlemeler yapılabilir" dedi.

Barthle'ın yorumları, Almanya'nın resesyondaki 5. yılında kurtarma şartlarını yerine getirmekte zorlanan Yunanistan'a daha fazla alan verilmesi karşısındaki direncinin de gevşemeye başladığı sinyallerine bir yenisini ekledi. Mali programın 2 yıl uzatışmasını isteyen Samaras, 24 Ağustos'ta Berlin'de Merkel ile bir araya gelecek ve ertesi gün de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmek üzere Paris'e uçacak.