Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Fed'in ilave teşvik kararını beklemeye koyulmalarıyla düşüşe geçerek son 14 ayın zirvesinden de uzaklaşmış oldu.

European Aeronautic, Defence & Space Co. ve BAE Systems Plc, Barclays Plc'nin şirket hisselerinin kısa vadede satılması yönünde tavsiye vermesiyle en az yüzde 7 geriledi. Zodiac Aerospace, Societe Generale SA'nın hisse notunu arttırması üzerine yüzde 1.9 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.2 düşerek 272.49 puana indi ve erken saatlerdeki yüzde 0.6'lık kaybını toparlamış oldu. Endeks, dün Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nden kurtarma fonu lehine gelen kararla Temmuz 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Londra merkezli Charles Stanley Group Plc araştırma direktörü Jeremy Batstone-Carr, geçtiğimiz haftalarda piyasalarda yaşanan hareketliliğin, merkez bankalarına yönelik beklentileri de fiyatlandırdığını ama bunun biraz "vakitsiz" olabileceğini ekleyerek, "Fed toplantısından önce biraz yatırımcı yorgunluğu yaklaşmaya başlıyor" dedi.

Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin neredeyse üçte ikisi, Fed'in bugün bir üçüncü raund parasal genişleme açıklayacağını tahmin ettiler. Yine ekonomistlerin beklentilerine göre merkez bankası sıfıra yakın faiz politikasını 2015 yılına kadar sürdürecek. Fed, daha önce gerçekleşen iki parasal genişleme raundunda 2.3 trilyonluk tahvil alımı gerçekleştirdi.