Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi desteklemek üzere tahvil alacağını söylemesiyle Japon hisseleri yükseldi ve Nikkei 225 Endeksi son 3 haftanın en yüksek kapanışına hazırlanmaya başladı.

Satışlarının yüzde 27'sini Amerika'da gerçekleştiren fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 3.7 primlendi. Japonya'nın en büyük altın üreticisi Sumitomo Metal Mining Ltd., külçe altın ve bakırın, Fed'in açıklaması sonrasında sıçramasıyla Nikkei 225 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Seven&I Holdings Ltd., Nikkei gazetesinin, şirketin operasyon kârı hedefini kaçıracağını yazması sonrasında yüzde 4 değer kaybetti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.9 artışla 9,162.80 puana yükselerek bu haftaki kazançlarını yüzde 3.3'e çıkardı. Nikkei 225 Endeks Vadelileri 9,076.79 puana çıktı. Geniş kapsamlı Topix Endeksi ise yüzde 1.6 kazançla 756.06 puana yükseldi.

Japon piyasalarında yatırım yapmak için "muhteşem bir zaman" olduğunu savunan Rogers Investment Advisors'ın Tokyo'daki CEO'su Ed Rogers, Japonya için ABD ne kadar çabuk sorunlarını giderirse o kadar iyi olduğunu söyledi.

Topix Endeksi 27 Mart'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden Avrupa'daki borç krizindeki derinleşme ve Çin ve ABD'deki yavaşlamanın etkisiyle yüzde 15 gevşedi. Endeks, defter değerinin 0.9 katından işlem görürken, Standard&Poor's 500 Endeksi 2.3 katından ve Stoxx Europe 600 Endeksi de 1.5 katından fiyatlanıyor.