Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Medical Park Antalyaspor'u 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

10. dakikada Amrabat'ın sol taraftan kullandığı taç atışında defansın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kalan Elmander, kaleci Sammy'in solundan topu ağlara gönderdi: 0-1

14. dakikada Hakan Balta'nın sol kanattan pasında ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Elmander'in yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti.

17. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Elmander'in vuruşunda top kaleci Sammy'den sekerek Umut Bulut'un önünde kaldı. Umut'un vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak ağlara gitti. Ancak hakem Yunus Yıldırım, yardımcısının uyarısıyla ofsayt kararı verdi.

25. dakikada Tita'nın pasında ceza alanı dışında kaleyi tam karşıdan gören bir yerde topla buluşan Aissati'nin yerden sert vuruşunda top kale direğinin yanından auta çıktı.

45. dakikada orta sahadan aldığı topu rakip ceza alanına kadar taşıyan Ambarat, Zizicç'i geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ambarat'ın sert vuruşunda top kaleci Sammy'e çarparak filelerle buluştu: 0-2

45+2. dakikada ceza alanına gelen topa Muslera ile yükselen Isaac, kaleci Muslera'nın topa vurmasının ardından yere düşerken kalecinin ayağına bastı. Muslera'nın sakatlandığı pozisyonun ardından Galatasaraylı futbolcular ile Isaac arasında kısa süreli arbede yasandı. Pozisyonda hakem Yunus Yıldırım, Isaac'e kırmızı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

50. dakikada ceza sahasına açılan ortada topu göğsüyle önüne indiren Burak'ın bekletmeden sert vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Dönen topu Antalyasporlu futbolcular uzaklaştırdı.

55. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak Yılmaz, plase vuruşunda top direğe çarparak kaleci Sammy'nin sağından ağlarla buluştu. (0-3)

63. dakikada Tita'nın kullandığı serbest vuruşta Burak'ın ters kafa vuruşunda top üst direğe çarptı. Karambolde kalan topu defans oyuncuları uzaklaştırdı.

65. dakikada Koray'ın geri pasında Sammy'in yere yatarak uzaklaştırmak istediği top ceza sahası çizgisi üzerindeki Umut'un önünde kaldı. Umut'ın bıraktığı topu alan Aydın'ın Antalyasporlu defans oyuncusunu geçtikten sonra yaptığı sert vuruşunda topu kale önünde Ziziç, son anda dokunarak kornere çeldi.

78. dakikada sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasına giren Amrabat'ın sert vuruşunda kaleci Sammy, topu son anda kornere çeldi.

82. dakikada Selçuk'un ara pasında defansın arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kalan Umut'un vuruşunda top auta çıktı.

89. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Emrah'ın vuruşunda kaleci Muslera, yatarak topu taça gönderdi.

90. dakikada Yekta'nın pasında Burak defansın arkasına sarkarak kaleci Sammy ile karşı karşıya kaldı. Burak'ın topu ayağından açması üzerine Sammy, topa yatarak müdahale etti. Sammy'den seken topu önünde bulan Amrabat'ın meşin yuvarlağa ayağının dışıyla dokunması üzerine topu uygun pozisyonda önünde bulan Umut'un yerden vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak ağlara gitti. (0-4)

Başka gol olmayan karşılaşmadan Galatasaray, 4-0 galip ayrıldı.

Öte yandan, karşılaşmanın devre arasında 2012 Londra Olimpiyatları'nda atletizm 1500 metrede altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin, tekvandoda gümüş madalya alan Nur Tatar, 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Antalyalı Ali Gürbüz ile bu yıl 1. Lig'e çıkmayı başaran Antalyaspor Su Topu Takımı üyelerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından plaket verildi. Aslı Çakır Alptekin'in plaketini babası Adil Çakır aldı.

Bu arada, Karşılaşmada stada giremeyen Antalyasporlu taraftarlar ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Taraftarların çoğunluğunun stada girememesi üzerine 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği ve Grup 1966 taraftar grubu üyeleri yönetimi protesto ederek stadı terk etti.

Stat: Akdeniz Üniversitesi

Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak

Medical Park Antalyaspor: Sammy, Koray, Ziziç, Deniz Barış, Minev, Uğur İnceman, Zeki, Isaac, Tita (Dk. 66 Mehmet Eren), Aissati (Dk. 46 Ömer), Diarra (Dk. 67 Emrah)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Cris, Hakan Balta (Dk. 73 Çağlar), Aydın (Dk. 68 Yekta), Selçuk, Melo, Amrabat, Umut, Elmander (Dk. 48 Burak Yılmaz)

Goller: Dk. 10 Elmander, Dk. 45 Amrabat, Dk. 55 Burak Yılmaz, Dk. 90 Umut (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 45 2 Isaac (Medical Park Antalyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 41 Deniz Barış, Dk. 62 Tita, Dk. 61 Ömer (Medical Park Antalyaspor), Dk. 26 Hakan Balta, Dk. 63 Cris (Galatasaray)

-Mehmet Özdilek: ''Galatasaray'a kaybedebilir ama böyle kaybetmek bizi üzdü''-

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ''Galatasaray'a kaybedebilir ama böyle kaybetmek bizi üzdü'' dedi.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Özdilek, kendisi için zor bir maç olduğunu söyledi. Maçtan beklentileri ile maçın gidişatının çok farklı olduğuna dikkati çeken Özdilek, yedikleri ilk golün kendilerini sıkıntıya soktuğunu ve Süper Lig'de bir takımın yemeyeceği kadar basit bir gol yediklerini belirtti.

''Devreye bir farklı yenilgiyle gireceğiz'' düşüncesi içerisindeyken ikinci gol ve kırmızı kartın geldiğini anlatan Özdilek, bu durumun kendilerini dönülmez bir noktaya ittiğini kaydetti.

Özdilek, ''İkinci yarıda toparlamak istedik ama oyuncular daha fazla bir şey yapmak adına disiplinden uzaklaştılar. Galatasaray'a kaybedebiliriz ama böyle kaybetmek bizi üzdü. Bu skorlara alışık olan bir takım değiliz. Futbolda bunlar var. Bugün itibariyle zihnimizi toparlayıp önümüzdeki maçlara konsantre olmak zorundayız'' diye konuştu.

Antalyaspor'un kaptanı Uğur ise Galatasaray'ın galibiyetine yaptıkları hatalarla yardımcı olduklarını belirtti. Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kalmanın zorluğunu yaşadıklarını belirten Uğur, iyi bir takım olduklarını ve bunu ilerleyen haftalarda kanıtlayacaklarını ifade etti.

Antalyasporlu Zeki ise kendilerine yakışmayan goller yediklerini dile getirdi. Zeki, iyi hazırlandıkları bir karşılaşmadan farklı mağlup ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı.

-Fatih Terim: ''Manchester maçı öncesi moral kazandık''-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kendileri için zor bir maç olmadığını söyledi. Karşılaşmaya iyi başladıklarını ve oyunu kontrol ettiklerini anlatan Terim, rakibin 10 kişi kaldıktan sonra daha rahat bir oyun ortaya koyduklarını ve rahat bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

Terim, ''Manchester maçı öncesi moral kazandık. Bu tip maçların öncesi ve sonrası hep sıkıntılıdır. Rahat geçtiğimiz için memnunum. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve Antalyaspor'a başarılar diliyorum'' dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Amrabat'ın performansı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Terim, ''Amrabat'ın takıma adaptesi sürüyor. Birebir etkinliğini nerede kullanması gerektiğini hem çalışıyor hem de konuşuyoruz. Ama bu yeteneklerini nerede kullanacağını bilmesi çok önemli. Takım disiplinini, sistemini ve taktik anlayışını bozmaması çok önemli. Galatasaray'ın bir sistemi var. Bundan asla taviz vermiyoruz. O anlayış içinde Amrabat ta adapte olmaya çalışıyor. Bugün hem pas anlamında hem de defansa yardım anlamında Amrabat'tan memnunum. Sahanın en iyilerinden biriydi'' dedi.

Galatasaray'ın Avrupa'ya alışık bir takım olduğuna dikkati çeken Terim, takımın uzun süredir Avrupa'dan uzakta kalmasından taraftarların hoşnut olmadığını, taraftarların takımdan büyük başarılar beklediğini dile getirdi. Şampiyonlar Ligi'nin kalitesinin yüksek olduğuna işaret eden Terim, ''Önemli bir mücadele ile başlayacağız. Manchester ile Alex Ferguson'a büyük saygı duyuyoruz. Manchester'da saygı duyulacak bir netice alarak güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Amacımız o gruptan çıkmak'' dedi.

Cris'in performanısını da değerlendiren Terim, Cris'in tecrübesiyle takıma çok faydalı olacağını dile getirdi.

Bir gazetecinin, ''Burak ceza sahasındaki bir pozisyonda kalecinin müdahalesine rağmen düşmemek için çaba gösterdiğini'' söylemesi üzerine Terim, ''Önemli bir tespit. Bunu çerçeve içine almak lazım. Lehine bir puan olarak yansıdı'' diye konuştu.

Galatasaray'ın yeni transferi Cris de takım arkadaşlarını tebrik etti. Net bir skorla kazandıkları için mutlu olduğunu ifade eden Cris, kendisinin gol yemeden kazanmalarına daha çok sevindiğini ifade etti. Cris, forvetten başlayan güzel bir defans bloğu oluşturduklarını kaydetti.

Futbolda deneyimin çok önemli olduğunu anlatan Cris, kendisinin saha içinde iyi bir performans gösterdiğine inandığını vurguladı.

Sarı-kırmızılı Amrabat ise çok önemli bir maçtan net bir skorla ayrıldıklarını kaydetti. Amrabat, Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde 3 puanla ayrılmanın önemli olduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde zor bir rakibin kendilerini beklediğini dile getirdi.

Amrabat, Fatih Terim'in verdiği taktiklerle İngiltere'den iyi bir skorla ayrılacaklarını düşündüğünü belirtti.